aloittelija,
harjoittelija,
sijoittamisesta kiinnostunut,
haluat kehittää itseäsi,
oppia sijoittamaan
ja toki, vaurastua :)Voit olla sijoittajana
Investime® on ratkaisu
moneen tarpeeseen!
Jo yli 25 vuotta!

 

 

kokenut sijoittaja,
rautainen ammattilainen,
salkunhoitaja,
tarjoat sijoituspalvelua,
sijoituskonsultointia,
tai hallinnoit
useita salkkuja

 


ETUSIVU REFERENSSIT ESITTELY AJANKOHTAISTA FAQ VERSIOPÄIVITYKSET PALAUTE TILAA HINNASTO YHTEYSTIEDOT

 


 

Investime SQL-versio! (1.1.2020)

Investimen vanhassa versioissa tietokannan kokoa on rajoitettu Microsoftin puolesta 1 Gigatavuun (1000 Mt). Tämä raja on saavutettu jo usein ja tietokantaa on pienennetty useaan kertaan poistamalla yli 10 vuoden vanhoista kursseista neljä päivää viikosta ja yksi päivä jätetty jäljelle.

Investimestä on saatavana nyt myös yksityishenkilöille tehty SQL Server 2019 -versio. Enää ei tarvitse huolehtia tietokannan täyttymisestä. SQL-version käyttö on yhtä helppoa kuin entisenkin Investimen, näkymä on sama kuin tähänkin saakka.

Ammattilaisille suunnatut PRO, PRO5 sekä PRO9 -versiot ovat myös SQL Server 2019 tietokannalla. Näissä ei myöskään tietokannan kokorajoitus tule heti vastaan. Tietokanta voidaan sijoittaa yrityksen palvelimelle ja siihen voi kytkeytyä rajoittamaton määrä työasemia.

PRO SQL -versiossa on useita uusia toimintoja. Sillä voidaan noutaa käytännössä minkä tahansa osakkeen, rahaston, ETF:n yms. kursseja ympäri maailman.
PRO SQL -versiossa on myös käyttöliittymä Tableau -ohjelmistoon. Tableau on maailman johtava visuaalisen analytiikan ja raportoinnin ohjelmistoalusta.

Siirtyminen kaikista aikaisemmista Investimen versioista SQL -versioon onnistuu hyvin 'Tapahtumien tuonti' -työkalun avulla. Kaikki kirjaamasi salkkutapahtumat siirretään SQL -tietokantaan muutamalla painikkeen painalluksella.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja varataksesi asennusajan. Asennus suoritetaan etänä yhdessä sinun tai yrityksenne IT-toiminnoista vastaavan henkilön kanssa.


Verosuunnittelu uudistettu (16.2.2018)

Verosuunnittelua on uudistettu merkittävästi. Investime käy läpi kaikki luovutusvoitot sekä luovutustappiot ja huomioi tämän hetken salkun tilanteen. Näiden perusteella saat ehdotuksen, mitä sinun kannattaisi tehdä minimoidaksesi pääomaverot, laillisesti.


Useita muutoksia, uusia toimintoja ja parannuksia (2017)

Muutoksia on sen verran paljon, että kaikkia ei ole mahdollista listata tähän.


Uusia ominaisuuksia lisätty (23.11.2016)

Katso lisää Uudet ominaisuudet.


KÄYTTÖKATKOS, PERJANTAINA 28.10.2016, NOIN 2-3 TUNTIA

Huolto- / muutostöiden vuoksi, tarkempi ajankohta ei ole vielä selvillä, ilmoitamme heti kun saamme tietää.


Investimen graafit uusittu (1.4.2016)

Päivitimme Investimen graafit nykyaikaisiksi ja samalla saimme kymmeniä uusia teknisiä analyyysejä.
Uudet ominaisuudet saat käyttöön pelkästään päivittämällä version uusimpaan. Uudet ominaisuudet eivät tule "vanhaan" asennukseen, eli ennen 1.8.2015 asennettuihin ohjelmiin. Nyt onkin korkea aika tehdä perusteellinen uudistus. Apua tähän saat laittamalla viestiä tai soittamalla Investimen tukeen, sopimusasiakkaitamme autamme veloituksetta, tietenkin.Investimen asentaminen
(13.10.2015)

Investimen toimintaan on tehty muutoksia. Tässä tiedotteessa on osin samoja asioita kuin elokuussa sähköpostitse lähettämässämme ja  uusia, huomion arvoisia asioita ovat muuttuneet latauspaikat ja -nimet.


Investimen asennusohjelma & uudet versiot

Windowsin uudistumisen myötä Install Shield –ohjelma, jolla Investimen asennuspaketit on tehty, on jo vanhentunut. Hankimme alkukesästä sen tilalle vastaavan uusimman saatavilla olevan tuotteen, Install Shield 2015 -ohjelman. Uusi asennusohjelma ymmärtää paremmin Windowsin eri versioiden tarpeet, myös uusimman Windows 10:n ja osaa tehdä asennukset ja rekisterimerkinnät oikein myös 64 –bittisiin järjestelmiin.

Myös Investimen uusimmat päivitykset asentuvat ongelmitta.

Asennusohjelman vaihtumisen myötä uudemmalla asennusohjelmalla tehty päivitys ei ole yhteensopiva vanhemman asennuksen kanssa. Tämän vuoksi vanhempi asennus pitää poistaa ja tehdä uusi asennus alla olevien ohjeiden mukaan. Meidän on varsin työlästä pitää yllä kahta eri asennusjärjestelmää, joten vanhemman järjestelmän ylläpidosta on jo luovuttava. Tämä ei siis tarkoita sitä, että ohjelman käyttäjän pitäisi vanhemmalle Investimelle tehdä heti jotain, sitä voi käyttää niin kauan kuin haluaa ja niin kauan kuin se toimii moitteetta. Uusia versioita siihen ei tosin ole enää saatavilla ja, jos ja kun haluaa päivittää uusimpaan versioon, niin sitten entinen kokonaan pois ja uusi tilalle.

Tietoliikenteen hidastuminen

Palvelimemme on välillä kuormittunut äärimmilleen ja kurssien lataukset sekä versioiden päivitykset ovat toimineet aivan liian hitaasti ja välillä on ollut katkoksiakin. Tämä johtuu kasvaneesta liikennemäärästä palvelimellemme. Asia on korjattu ja kaikki suuremmatkin tiedostot latautuvat nyt todella nopeasti.

Ja muistathan, apu on yhtä lähellä kuin lähin kännykkä tai sähköposti. 


 Investime - 20 vuotta!  (15.3.2015)

Investime on nyt sitten täysi-ikäinen, 20 -vuotias.

Paljon on kehitystä tapahtunut 20 vuoden aikana. Alussa tarkoitus oli rakentaa ohjelma, jolla voi harjoitella sijoittamista mutta ihan oikeilla osakkeilla ja sijoitusrahastoilla.

Ohjelman ensimmäinen nimi oli Pörssipeli ;-) ja se näki päivänvalon 15.3.1995. Tuolla nimellä ohjelma ei kuitenkaan ehtinyt vanheta kuin muutaman kuukauden, alusta alkaen ohjelmaa haluttiin käyttää todellisten sijoitussalkkujen hallintaan. Uusi nimi löytyi pienen pohdiskelun jälkeen, nimen piti kuvata sijoittamista oikealla hetkellä, oikeaan aikaan, paras aika sijoittaa, sijoitusaika, Invest time - josta nykyinen muoto, Investime® sai alkunsa.

Investime on pitänyt hyvin pintansa ajan saatossa, 1990 -luvun lopulla ja pitkästi vuosituhannen vaihtumisen jälkeenkin ohjelmaa käyttivät mm. neljä suurinta pankkiryhmää useiden vuosien ajan. Tämä ryhmä on sittemmin poistunut ohjelman käyttäjäkunnasta netin ja heidän omien järjestelmien kehittymisen myötä. Yksityiset ja yritykset ovat alusta alkaen löytäneet Investimestä hyvän työkalun salkun hallintaan ja ovat suurin käyttäjäkuntamme. Sijoituspalveluyritykset sekä suursijoittajat ja säätiöt ovat olleet myös mukana alusta alkaen ja tämä joukko kasvaa ilahduttavan tasaisesti. Valtteinamme ovat korkea laatu, erinomainen asiakaspalvelu sekä erittäin kilpailukykyiset hinnat. Investimellä hallinnoidaan nykyisin yli miljardin euron sijoitusvarallisuutta.

Kiitämme kaikkia ohjelman käyttäjiä ja teiltä saamistamme arvokkaista palautteista. Jatkossa pyrimme pitämään laadun ja palvelutason yhtä korkeatasoisena kuin tähänkin saakka. Vain tyytyväinen asiakas on tae toiminnan jatkumisesta ja tähän satsaamme täysillä!


Etäyhteys  (14.6.2012)

Kun puhelin tai sähköposti eivät riitä, voimme muodostaa etäyhteyden asiakkaan koneeseen. Linkki etäyhteysohjelmaan löytyy sivulta Versiopäivitykset.
Lisäsimme Investimen versioon 5.2.129 tiedosto -valikon alle linkin josta etäyhteysohjelman voi myös ladata.


Verosuunnittelu  (26.4.2011)

Verosuunnittelussa otetaan nyt huomioon muuttunut käytäntö luovutustappioiden vähentämisessä. Aikaisemmin luovutustappiot voi vähentää kuluvalta vuodelta ja kolmelta edeltävältä vuodelta. Muutoksen jälkeen tappiot voi vähentää kuluvalta vuodelta ja viideltä edeltävältä vuodelta. Viiden vuoden aikaa sovelletaan verovuonna 2010 ja sen jälkeen syntyneisiin tappioihin. Investime osaa ottaa tämän huomioon. Verosuunnittelua kannattaa tehdä, luovutustappioiden ei kannata antaa vanhentua mikäli salkussa on voitollisia hankintoja.


Investimen versio 4  (06.06.2009)

Versio 4:n tuki loppuu 2010 alussa. Olemme informoineet nelosen käyttäjiä Investimen tiedotteilla, sekä lähetämme kirjeen kesän aikana postitse. Vanhan version voi päivittää uudempaan veloituksetta lukemalla ohjeet kohdasta Versiopäivitykset.

Jos haluatte päivityksen cd:llä, veloitamme siitä 15 euroa.


Veroilmoituksen liite 9A    (25.05.2009)

Uusittu pystymallinen veroilmoituksen liite 9A


Investime® 2007     (06.03.2007)

Investimen Windows Vista -versio on valmis. Jos uusit käyttöjärjestelmän Vistaan, on sinun tehtävä Investime 2007 täysasennus, pelkkä päivitys ei riitä. Tilaa asennus-cd ohjeineen tai pyydä latausohjeet sähköpostilla ohjelman valmistajalta. Nelosversion salkut ja tapahtumat tuodaan Investimen varmuuskopioinnin avulla.

Versio 2007 on yhteensopiva kaikkien Windows käyttöjärjestelmien kanssa.

Versiossa 2007 olemme onnistuneet nopeuttamaan useita toimintoja. Uusien kurssien nouto on nyt noin huomattavasti nopeampi kuin aikaisemmin. Salkun arvonkehitystaulukon päivitys käy myös nopeammin.

SQL -palvelimen voi poistaa, mikäli muut sovellukset eivät sitä tarvitse (vapauttaa koneen resursseja).

Salkun tuottokäyrän piirtämiseen lisäsimme uuden vaihtoehdon. Muissa vaihtoehdoissa pääoman määrä vaikutti käyrän piirtämiseen, uudessa ratkaisussa pääomalla ei ole enää merkitystä.


Ohjelmointivirhe versioissa 4.50.31 - 4.50.36    (05.12.2006)

Ohjelmointivirheen vuoksi kurssien päivityksessä on ongelmia näissä versioissa. Kurssien päivityksessä tulee virheilmoitus jo olemassa olevasta tietueesta, eikä uusien kurssien tallennus onnistu. Virhe on korjattu versiosta 4.50.37 alkaen.


Trenditunnistimen nimi on muutettu   (05.12.2006)

Ehditkö ihmetellä onko Trenditunnistin poistettu?
Ei suinkaan, katsoimme tarpeelliseksi muuttaa nimen vastaamaan paremmin analyysin luonnetta. Uusi nimi on "Osto- ja myyntiajankohdan määrittäminen" ja löytyy valikosta "Kurssit ja Analyysit". Analyysi on yksi itse kehittämistämme analyyseista ja näyttää siltä että olemme onnistuneet jälleen kerran luomaan hyvän apuvälineen sijoittajille!

Tässä erään asiakkaamme kommentti:

En enää löytänyt trenditunnistinta!

Se on tuntunut hyvältä työkalulta, jota olen ajanut aina silloin tällöin, ja toivoisin, että se otettaisiin taas mukaan, jollei sen poisjättämisessä ole jotain tärkeitäkin syitä. Se on ainoita työkaluja, joista esim. toukokuussa näki (olisi nähnyt) kun kaikki rupesi laskemaan oikein kunnolla.